Uspešna pogajanja za nemško govoreča tržišča v nemškem jeziku

Naučite se pogajalskih tehnik in hkrati utrdite svoje znanje nemškega jezika.

Erfolgreich verhandeln 

Poleg praktičnega znanja s področja pogajanj, boste na delavnici utrdili tudi svoje znanje nemškega jezika, saj delavnica v celoti poteka v nemškem jeziku.

 

Na pogajanja se je potrebno dobro pripraviti, kajti na sogovornika moramo pustiti vtis in ga znati prepričati! Dober pogajalec mora obvladati veliko različnih veščin. Predvsem mora znati vešče komunicirati, utelešati samozavestno osebo, se znati vživeti v položaj sogovornika, obvladovati retoriko in govorico telesa, pravočasno zaznati manipulacije, imeti čut za pravi trenutek in zelo vešče znati zagovarjati stališča. Pogajanja niso enostavna naloga, predvsem ne takrat, ko potekajo v tujem jeziku.

Uspešna pogajanja za nemško govoreča tržišča v nemškem jeziku
TERMIN: 20. 6. 2023 (od 09:00 do 15:30) Prijavite se
Za mnoga podjetja je nemško govoreči trg zelo pomemben. Kljub temu, da večina nemških poslovnežev tekoče govori angleško, poslovne sestanke najraje vodijo v nemščini, zato je priporočljivo znanje tujega jezika konstantno utrjevati. Ključnega pomena je tudi poznavanje specifike nemške poslovne mentalitete. Stereotipen Nemec ima namreč nekoliko drugačen odnos do dela, časa ali partnerstva. 

 

Na praktični delavnici bo predstavljenih tudi precej pogajalskih primerov iz prakse.


Praktična delavnica je namenjena vsem: 

  • iz srednjega in višjega managementa, 
  • vodjem oddelkov, 
  • vodjem projektov, 
  • za vse, ki poslujete s partnerji iz Avstrije, Nemčije ali Švice, 
  • ter za vse, ki vas zanimajo metode pogajanj in želite hkrati osvežiti oz. nadgraditi svoje znanje nemškega jezika.  

 

Za več o tej tematiki obiščite naš blog Prelistaj.si.

 

Članom Slovensko-nemške gospodarske zbornice nudimo 20-odstotni popust - več o tem si preberite tukaj!


Program

Uvodni del

  • Kako resnično razumeti nemškega poslovneža?!
  • Kako učinkovito zagovarjati cenovna ter poslovna stališča?!

V praktičnem delu delavnice pa boste: 

  • spoznavali in preizkusili različne metode pogajanj, 
  • primerjali dopise in komunikacijo slovenskih in nemških podjetij, ter 
  • se naučili logične prezentacije v nemškem jeziku. 
 

 

Predavateljica

Monika Bračika
se je rodila in odrasla v Nemčiji. Poslovno kariero je gradila v Nemčiji, Dubaju in v Sloveniji. Med drugim je bila direktorica prodaje in članica uprave podjetja WIMA GmbH Mannheim, business development manager za družbo KPC Fulda GmbH ter tajvanskega proizvajalca CapXon za katerega je razvila prodajno mrežo v Evropi (CapXon Europe s sedežem v Pfullingenu - D). Prav tako je izkušnje nabirala kot vodja prodaje ter članica kolegija uprave Iskre kondenzatorji in kot samostojna podjetnica. Danes se predavateljica lahko pohvali z več kot 25 letnimi izkušnjami na področju vodenja in sodelovanja pri mednarodnih in domačih pogajanjih. Precej pogajalskih izkušenj ima z investitorji in projektanti hotelov ter s kupci in inovatorji s področja bele tehnike, zelenih energij in avtomobilske industrije. Prav tako se je kot samostojna podjetnica s poslovnimi partnerji pogajala tudi glede pogojev sodelovanja, zaposlovanja, financiranja projektov, marketinga in podobno.
 
Pogajanja kompetentno vodi v angleščini, nemščini, slovenščini, hrvaščini in srbščini. Poleg naštetih jezikov govori pasivno tudi francosko ter relativno dobro razume pisana besedila v italijanščini ali španščini. Nekatera komercialna pogajanja namreč potekajo le pisno in po elektronski pošti.

Kotizacija

208,00 € + 22 % DDV
Plačilo z DDV znaša 253,76 € in vključuje strokovno predavanje, reševanje praktičnih primerov z obrazložitvami, seminarsko gradivo, potrdilo o udeležbi na delavnici, prigrizke in napitke med odmori. Kotizacijo prosimo nakažite po prejetem predračunu na transakcijski račun št. SI56 3300 0000 1159 917 pri Addiko Bank d.d., najkasneje 3 dni pred izvedbo delavnice. Po delavnici vam bomo po pošti poslali račun. Zadnji rok za odjavo udeležbe je 2 dni pred izvedbo delavnice, v nasprotnem primeru vam bomo zaračunali stroške v višini 20 % kotizacije.

Fizičnim osebam nudimo 30 % popust na kotizacijo!

Prijavite se Obvesti me o naslednjem terminu >

Ugodnosti

Za prijave in plačila do 3 tedne pred izvedbo posameznega izobraževanja, vam nudimo 10 % popust, če se prijavite kot pravna oseba in 40 % popust, če se prijavite kot fizična oseba!
Ugodnosti se ne seštevajo!

Povejte naprej: